رشته ی دانشگاهی فزکاری CNC

رشته ی دانشگاهی فزکاری CNC

فرزکاری سی ان سی در دانشگاه

 

ماشین های بسیار قدرتمند ودقیقی که در کارگاه ها و کارخانه های قوی میبینید 50 درصد از کارایی را خود شامل میشوند  ، 50 درصد باقی مانده را اپراتورهای این ماشین ها هستند که کارایی و مسیری که این ماشین ها میخواهند بروند را معلوم میکنند . در این مقاله نوشته شده توسط تیم رسانه ای مجموعه دانش بنیان راش ماشین است ، به معرفی رشته ی دانشگاهی فرزکاری سی ان سی میپردازیم .

 

با توجه به رشد صنایع مختلف ، احساس نیاز به ماشین های قدرتمند سی ان سی و از طرفی نیاز داشتن به یک اپراتور برای ماشین ، رشته ی فرزکاری سی ان سی با تعداد دانش جوی بیشتر و بروزتر از قبل شده است . این رشته که یکی از رشته های مورد علاقه ی صنعت گران است ، با سطح اشتغال بسیار خوبش در داخل و خارج کشور ،  تبدیل به یکی از رشته های عالی برای انواع صنایعی که نیاز به ماشین سی ان سی دارند شده .

 

پیشرفتی که در صنایع ساخت تولید شاید در آینده شاهد آن خواهیم بود تحت الشعاع دانش کافی و مورد نیاز کامپیوتر و نرم افزار های تخصصی صنایع مختلف است . تبدیل شدن به رشته ی عالی برای انواع صنایع و سطح اشتغال بسیار خوب این رشته و تبدیل شدن به رشته ای که مورد علاقه ی خیلی از صنعتگران است ، مستثنی از گسترش روز به روز سسطح تکنولوژی و پیشرفت صنعت ساخت و تولید نیست .

 

هنرجویان محترمی که در این رشته در حال تحصیل هستند ، در چهار سطح مهارت های لازمه ؛ مطابق با رشته ی فرزکاری سی ان سی و مطابق با استاندارد های نوشته شده توسط سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور این مهارت ها را میبینند :

1 – فرزکاری درجه ی دو : در این سطح از مهارت های مورد نیاز رشته ی فرزکاری سی ان سی ، هنرجویان با مفاهیم اصلی و بسیار مهم رشته ی ساخت و تولید و فرزکاری دستی ( به روش سنتی ) مثل نقشه کشی و نقشه خوانی صنعتی ، توانایی کار بر روی فلزات و روش کار با آن ها و توانایی راه اندازی ماشین های فرز و جزیات آن ها را فرا میخوانند .

2 – برنامه نویسی سی ان سی درجه ی دو : در این سطح ، مهارت های مورد نیاز رشته ی فرزکاری سی ان سی ، هنرجویان با مفاهیم نرم افزار تخصصی برنامه نویسی و اصولی که برای راه اندازی یک ماشین سی ان سی نیاز است آشنا میشوند و توانایی کار با آن ها را فرا میگیرند . در این سطح از آموزش تعیین و تشخیص فرآندهایی که نیاز هر آپراتور برای برنامه نویسی و انتخاب ابزار مورد نیار هر کار و روش انتقال برنامه به ماشین های فرز و تراش سی ان سی در این سطح ، آموزش داده میشود .

3 – فرزکاری سی ان سی درجه دو : در این سطح از آموزش ، هنرجویان محترم مباحثی در رابطه با چگونگی اجرای برنامه توسط ماشین ، روش انجام سرویس و نگهداری از دستگاه ، شناخت انواع فرز سی ان سی و روش استفاده از دفترچه راهنمای دستگاه را فرا میگیرند .

4 – فرزکاری سی ان سی درجه یک : در این سطح از آموزش درجه یک ، هنرجویان مباحثی همچون آموزش و روش بکارگیری نرم افزار CAM و نرم افزار CAD و آموزش و روش به کار با کنترلرهای زیمنس و فانوک را فرا میگیرند .

 

در این رشته ی دانشگاهی هنرجویان جمعا 108 ساعت آموزش که شامل آموزش 48 ساعتی دروس عمومی ، 53 ساعت شایستگی های فنی ، 4 ساعت شایستگی های پایه و 9 ساعت شایستگی های غیر فنی است .

 

مهارت ها و درس هایی که در این رشته فراخواهید گرفت شامل ( کاربر رایانه متشکل از 3 واحد نظری و 5 واحد عملی ) ، ( ریاضی 1 متشکل از 2 واحد نظری) ، ( فیزیک متشکل از 2 واحد نظر) ، ( فرزکار درجه 2 متشکل از 4 واحد نظری و 13 واحد عملی ) ، ( ابزار تیزکن (صنایع) متشکل از 2 واحد نظری و 3 واحد عملی ) ، ( برنامه‌نویس CNC درجه 2 متشکل از 2 واحد نظری و یک واحد عملی) ، ( فرزکار CNC  درجه 2 متشکل از 2 واحد نظری و 5 واحد عملی ) ، ( فرزکار CNC درجه 1 متشکل از 2 واحد نظری و 2 واحد عملی ) و ( کارورزی متشکل از 4 واحد عملی ) است .

 

,دانشگاه,دانش,#دانشگاه,#رشته,رشته ی دانشگاهی,دانشگاه صنعتی,صنعتی,فرزکاری سی ان سی,رشته ی فرزکاری CNC,واحد,هنرجو,#دانشجو,راش ماشین,راش,ماشین,خرید سی ان سی,CNC,cnc,خرید سی ان سی,#اصفهان,چوب,صنایع چوب,wood,سی اند سی چوب,سی ان سی چوب